023 - 53 51 855info@garageaslan.nl|    De vakgarage voor Haarlem en omstreken

Stikstof in banden

Home / Stikstof in banden

Stikstof in uw autobanden? Wij regelen het!

Lucht of stikstof? U kunt ervoor kiezen om uw banden bij te vullen met ‘gewone’ lucht of stikstof. Stikstof is een dikker gas dan lucht, waardoor het minder gemakkelijk en snel uit de band verdwijnt. Daarom beveelt Kwik-Fit u aan om uw banden te vullen met stikstof.

Voordelen van banden met stikstof

– U verliest minder snel bandenspanning
– Een band gevuld met stikstof blijft langer op spanning dan een band met gewone lucht.
– U bespaart op brandstofkosten
– Een met stikstof gevulde band behoudt gemiddeld drie keer zo lang de juiste spanning. Dit kan een brandstofbesparing van meer dan 5% opleveren.

Uw banden bijvullen

Bij ons kunt u kosteloos uw bandenspanning laten controleren en met lucht laten corrigeren. Voor € 3,50 per band brengen wij uw bandenspanning met stikstof weer op het juiste niveau. U kunt zonder afspraak bij ons langskomen.

Wij adviseren: controleer uw bandenspanning maandelijks

Uw bandenspanning neemt van nature af. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig uw bandenspanning controleert en indien nodig corrigeert. Wanneer u dit doet, profiteert u van de volgende voordelen:

– U heeft minder kans op een klapband
– De kans op een klapband is groter wanneer u langdurig op banden met een te lage spanning rijdt en u de banden vervolgens weer op spanning brengt.
– U verkleint de kans op aquaplaning
– Bij een te lage bandenspanning is uw kans op aquaplaning groter omdat het deel van uw band dat in contact staat met de weg groter is.
– U verlengt de levensduur van uw banden
– Is de spanning 0.5 bar lager dan voorgeschreven? Dan neemt de levensduur van de band met ongeveer 20% af: de banden gaan zo’n 8.000 km minder lang mee.

Kortom: rijden met de juiste bandenspanning is veiliger én voordeliger. Controleer (en corrigeer) daarom om uw bandenspanning maandelijks. Dat is gemakkelijk geld besparen! U vindt de juiste bandenspanning voor uw banden in het instructieboekje van uw auto.

Contact opnemen

Heb je een vraag voor ons? Laat dan hier een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.